fallback

Сирия към САЩ: Вън от държавата ни!

Страната трябва да реши от кого да бъде зависима и от кого да поиска помощ, посочи журналистът Мажд Алгафари

27.02.2019 | 21:00 Автор: Иван Берберов

Сирия и Русия настояват САЩ да се махнат от Сирия. Президентът Тръмп каза, че изтегля армията си от страната, но въпреки това там ще останат около 400 военни. 

"Не само Сирия и Русия. Аз също призовавам САЩ да се махнат оттам. Те нямат работа там, освен да подсигуряват своите интереси. Там ще останат хиляди военни. Интересът на САЩ е икономически – не само да се вземе нещо от Сирия, но страната е и на петролен кръстопът. Както и ние в България", коментира журналистът Мажд Алгафари.  

Пред "Денят ON AIR" той отбеляза, че хората в Сирия започнали да живеят много по-мирно и спокойно, в сравнение с предишните години. 

"Хората се оправят. Даже някои се върнаха. Сигурността се стабилизира, но икономиката е срината. Културата също. На Сирия ще й трябват около 10 години, за да се възстанови. Мигрантите се връщат там със своите капитали. Те започват да градят страната си на ново", изтъкна гостът пред Bulgaria ON AIR. 

"Кюрдите са трън в очите на Ердоган. Той е решил да се бие с тях до последно, въпреки че САЩ му казва няколко пъти да не ги закача. Сирия трябва да реши от кого да поиска помощ и от кого да е зависима. Опозицията в Сирия за нищо не става. Комунистическата партия също", категоричен бе Алгафари. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback