Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Социалист: БСП ще се върне в парламента, когато се отменят промените в Изборния кодекс

Депутатът Красимир Янков коментира, че отсъствието им е дало ефект

20.02.2019 | 20:11 Редактор: Ралица Братанова
Социалист: БСП ще се върне в парламента, когато се отменят промените в Изборния кодекс

Депутатите от БСП не присъстваха в парламента поради неразбирателствата относно изборните промени, които бяха гласувани миналата седмица. Въпреки че управляващите се съобразиха с част от исканията на левицата, депутатите ѝ днес не отидоха на работа.

"БСП има решение на политическото си ръководство до изпълняване на конкретни условия. Виждате, че има ефект. Нашите условия към ГЕРБ са ясни - искаме да се съобразят с волята на българските граждани - да отменят всички промени в Изборния кодекс и да има избори за нова ЦИК", коментира депутатът от БСП Красимир Янков  в студиото на "Денят ON AIR".  

По думите му условията на БСП са свързани с възможността ветото да бъде подкрепено и когато те се изпълнят, депутатите ще се върнат на работа. Той коментира, че работата на народните представители не е само в пленарната зала и имат достатъчно задължения, свързани с тези, които вярват на партията и ще ги подкрепят на изборите.

"Установихме, че в дискусия не се чуват аргументите, които излагаме, а управляващото мнозинство взима решения без да се съобрази и с гражданското общество. След нашата реакция се оказа, че бързо започват да коригират решенията си", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му народните представители от БСП са готови да се лишат от част от заплатите си в името на диалога в парламента. 

Красимир Янков обясни oще, че се правят номинации и предложения за водача и състава на листата на партията за евроизборите. Той коментира, че тези избори могат да бъдат крачка към предсрочните. Листата на партията вероятно ще бъде представена през април.

Гледайте видеото с целия разговор.
Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК