fallback

Олег Газманов ще пее в София на 18 март в зала 1 на НДК

07.03.2015 | 08:00

На 18 март 2015 г. в зала 1 на НДК ще пее звездата на руската популярна музика Олег Газманов и неговата група "Ескадрон".

Газманов е талантлив певец, композитор, поет, седем пъти носител на националната награда за музика „Овация”, лауреат на един от най-авторитетните международни фестивали „The World Music Awards”, народен артист на Русия и посланик на добра воля на УНИЦЕФ в Русия.

В издадените досега 15 албума Олег Газманов съчетава патриотични песни, лирични балади, денс продукция, а в композициите си с лекота преминава от поп към рок.

Сред най-популярните му песни са „Ескадрон”, „Господа офицери”, „Москва”, „Мама”, „Сделан в СССР” „Мои ясные дни”.

Интересно е как "Ескадрон”, която излиза през 1989 веднага става мегахит и осемнайсет месеца оглавява музикалните класации. Трябва да минат две години след нея, за да излезе първият албум на Газманов.

Билетите за концерта в София са на цени 30 - 80 лв. в продажба в мрежата на Ивентим, а до дни ще бъдат пуснати и на касата на НДК.

 

Кой е Олег Газманов

Олег Газманов е един от най-популярните руски изпълнители, който пее пред винаги пълни зали и събира рекорден брой публика на концертите си у дома и по света.

В София Газманов и неговата група „Ескадрон” идват на 18 март 2015 в зала 1 на НДК по покана на „Жокер медиа”.   

Макар че е прехвърил 60-те, Газманов пленява всички със своята енергия и позитивизъм. Славата идва по-късно, но много мощно, особено след 1989. Грандиозните концерти започват през 1991, когато се превръща в единствения конкурент по брой на концертите и зрители на звездата Алла Пугачова.

Олег Газманов е неизменен гост на всички концерти и чествания с военна тематика. „Господа офицери” е се радва на почитта на публиката, съставена от хора, които някога са имали нещо общо с армията и флота. Самият певец има музикално образование, но преди това е завършил висшето военоморско училище в Калининград и е служил в минно-торпедни складове край Рига.

Газманов има голяма колекция от оръжие, събрано от него и приятелите по фронтовете. В колекцията има дори тежка картечница /естествено „излязла от строя”, но достатъчно ефективна, за да предизвика инцидент, от който го спасява майка му/.

Семейството му също е свързано с армията - родителите му са били фронтоваци – от първия до последния ден на войната. Бащата воюва във флота, а майката е военен лекар в едни от най-горещите точки на боевете в Прибалтика и Далечния Изток.

Детството на Газманов преминава в Калининград – град, който даже след десетилетия запазва спомените от отминалата война.

Със заряда на миналото и провокиран от съвременната политическа обстановка в света Олег Газманов, заедно с Йосиф Кобзон и Валерия участваха в новогодишната програма на руския тв канал „Россия” с песен за иконономическите санкции на ЕС и САЩ към Русия.

Поводът бе решението на латвийския  външен министър да включи тримата артисти в списъка на санкционираните лица и да осуети участието им в традицонния песенен конкурс в Юрмала през 2014. Обоснованието на решението за тримата е, че „със своите действия тримата артисти са способствали за нарушаване на териториалната цялост и суверенитет на Украйна”.   Още не е ясно доли Газманов ще изпее сам тази песен в Зала 1 на НДК на 18 март, но със сигурност публиката  ще се наслади на най-популярните песни от неговия репертоар.

Участвайте в анкетата на Bulgaria On Air Как мислите и може да спечелите два билета за концерта на Олег Газманов в София, зала 1 на НДК на 18 мерт 2015

 

fallback
fallback