Награда Как мислите, 20-26 окт 2014

17.10.2014 | 23:55
Награда Как мислите, 20-26 окт 2014

Ние сме Incanto (бившето Picasso) – най-големите и бързо развиващи се центрове за лазерна естетика, единствените в България, специализирани само в предлагането на лазерни козметични и медицински услуги. Висококвалифицирани лекари и професионалисти в различни области формират екипа от 40 служители в пет офиса в страната: София, Пловдив, Варна и Бургас.

Подмладяване с Q-switched лазер

С напредване на възрастта почти всяка жена се сблъсква с неестетични бръчици, поява на пигментни петна, сивкав и повяхнал тен на лицето. Първите признаци на остаряващата кожа са образуването на фини линии и бръчки. Тънката линия на дъното на бръчиците е атрофичен участък, обусловен от влошеното хранене на кожата, което се дължи на намаляване на количеството функциониращи капиляри. С възрастта много от тези капиляри загубват работния си тонус и в резултат на това естествените обменни процеси се затрудняват, понижава се клетъчната активност, нарушава се взаимовръзката между колагеновите влакна. Кожата постепенно губи еластичността и здравия си тонус, образуват се бръчки.

Обикновено първите бръчици се появяват след 30-годишна възраст. Най-характерни са за пушачите, а също така и за хората, претърпели силен стрес или страдащи от хормонални нарушения. Лазерното подмладяване е подходящо както за жени, така и за мъже между 35 и 55 години. При хората от зряла и старческа възраст резервите на кожата са изчерпани. Затова и опитите да се възстанови предишното й състояние с щадящи неинвазивни методи не е ефективно.

Какви способи за подмладяване на кожата съществуват?

  •     Методи за обновление на най-повърхностния слой на кожата – това са различната козметика, скраб, повърхностен пилинг. Ефектът от подобни методи се съхранява 2-3 седмици, а при по-възрастните хора е още по слаб.
  •     Радикалните способи за отстраняване на бръчките – това са дълбокия пилинг и лазерната шлифовка на кожата. При тези процедури има нарушаване целостта на кожата, първоначален отток, последващо образуване на кафеникави крусти,  които постепенно отпадат и на тяхно място остава яркочервена млада кожа. Този процес в повечето случаи е травмиращ за пациента, изисква период за възстановяване и специални грижи за кожата..
  •     Фотоподмладяването на кожата без повреждането й се осъществява чрез коагулация на ненужните структури, първи, от които са застойните капиляри. Така се инциира сложна фотохимична реакция, в резултат на която се стимулират „спящите“ микросъдове и едновременно с това настъпва уплътняване на слоя колагенови влакна.
    •         Фотоподмладяване  с IPL апарати – най-разпространеният от тези методи. Но в голямата част от случаите положителните резултати от тези процедури се ограничават само  до субективните усещания на клиента.
    •         Nd:YAG лазери – значително по-ефективен и безопасен способ за фотоподмладяване с използването на лазерни апарати генериращи импулси с голяма продължителност. Подмладяването на кожата с помощта на тези лазери е ефективно само при първи признаци на стареене.
    •         Q-switched лазери– генериращи супер кратки, но при това много мощни импулси. Чрез тях се постига максимален ефект за подмладяване на кожата без повреждането й. Процедурата подмладяване, направена с  Q-switched води до подобрение на тонуса и трофиката на кожата, а резултатът от курса процедури е съпоставим с успешната лазерна шлифовка или дълбокия пилинг.

 

Какви са показанията за използване на Q-switched?

  •     профилактика на бръчки
  •     възрастови трофични изменения на кожата с поява на бръчки
  •     съчетание на възрастови изменения на кожата с дифузни хиперпигментации
  •     повърхностни белези по кожата на лицето.

Как трябва да бъде подготвена кожата преди процедурата?

Преди да се обработи с лазер кожата e необходимо  тя  да бъде добре почистена с меки козметични средства.

Каква е продължителността една процедура и какво е усещането по време на нея?

Една процедура на лице продължава средно около 30 минути. Пациентите обикновено описват усещането като умерено парене, което не изисква допълнително обезболяване.

Какво да очакваме след тази процедурата?

След процедурата кожата е зачервена, с леко изразен отток. Тези промени отзвучават в рамките на няколко часа до един-два дни.

Трябва ли да се полагат по специални грижи след процедурата?

Не се изискват особени грижи. Непосредствено след процедурата се прилагат  подхранващи кремове. Нанасяне на грим се допуска веднага след процедурата. По време на курса от процедури е задължително използването на слънцезащитни продукти, като същевременно се  изключват по-агресивни за кожата процедури като пилинг, използване на скраб и др.

Колко процедури са необходими?

За постигане на видим резултат е необходимо да се направи курс от няколко процедури (обикновено 5-6), през интервал от 10 до 20 дни, но при особени случаи броят им може да бъде и повече.

 

Адрес: София, ул. Христо Белчев №29
тел:02/989 66 99
мобилен: 0899 605 665
email:info@picasso-bg.eu
http://incanto.center

 

Участвайте в анкетата на фейсбук страницата на Bulgaria On Air и може да спечелите наградата, разигравана на томбола: процедура „Подмладяване на лице с Q-switched лазер от лазерни центрове Incanto“.