Големите последици

месечен обзор на най-важните теми и събития
още

35 години по-късно: Идва ли краят на партиите от прехода?

Проф. Петър Берон, проф. Красимир Премянов и икономистът Красен Станчев обсъдиха политическата ситуация в предаването „Големите последици“ по Bulgaria ON AIR

19.10.2024 | 14:34 Редактор:

В предаването „Големите последици“ с водещ Миглена Георгиева три от знаковите фигури на българския политически живот през последните 35 години – проф. Петър Берон, проф. Красимир Премянов и икономистът Красен Станчев – коментираха дали преходът в България е довел до края на партиите от онова време и какво е бъдещето на политическата сцена.

Красен Станчев подчерта, че по време на избори всички партии се опитват да убедят избирателите, че техните конкуренти са управлявали лошо: „След изборите всички са прави,“ отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Красимир Премянов наблегна на необходимостта от борба с корупцията и купуването на гласове, за да се възвърне доверието на хората.

От своя страна проф. Петър Берон изрази скептицизъм относно възможността за радикална промяна: „Нито може да се премахне корупцията, нито да се намерят прекрасни и неопетнени хора, които много бързо стават опетнени.“

Целия разговор гледайте във видеото.