Как влияят ретроградните планети върху любовта и късмета ни

Всяко небесно тяло носи различна енергия

25.10.2024 | 13:07 Редактор:
Ретроградите са само визуални илюзии.
Ретроградите са само визуални илюзии.

Ретроградите са астрологични периоди, при които планетите изглеждат сякаш се движат назад. Макар че ретроградите са само визуални илюзии, астролозите ги разглеждат като подходящи моменти за вътрешен баланс и корекция на житейския път. Всяка планета носи различна енергия, която влияе на различни аспекти от живота.

Ретрограден Меркурий

Обичайно три-четири пъти годишно за около три седмици, ретрограден Меркурий влияе върху комуникацията, пътуванията и технологиите. Астролозите съветват да забавим темпото, да проверим детайлите и да преоценим как общуваме с околните.

Ретроградна Венера

Венера става ретроградна на всеки 18 месеца за около шест седмици. Това е време за преразглеждане на любовните отношения и финансовите навици. Митът, че всички връзки ще се разпаднат, не е напълно верен – по-скоро е момент за осъзнаване и изграждане на истински стойностни взаимоотношения.

Ретрограден Марс 

На всеки две години за два месеца ретроградният Марс може да понижи енергията и мотивацията. Вместо да се страхуваме от застой, можем да използваме този период за прецизно планиране.

Ретрограден Юпитер 

Ретрограден Юпитер за около четири месеца годишно предоставя възможност за осмисляне на цели и ценности. Често се счита, че късметът ни намалява, но всъщност се насърчава преоценка на важните за нас неща.

Ретрограден Сатурн

Ретроградният Сатурн, случващ се веднъж годишно за около пет месеца, стимулира преосмисляне на дългосрочните ни отговорности и цели. Вместо да носи "лош късмет", той подтиква към изграждане на стабилна основа за бъдещето.

Ретрограден Уран 

Всяка година за пет месеца Уран ретрограден ни кара да се вгледаме във вътрешните си нужди за промяна. Той предлага шанс за лична трансформация, която може да доведе до трайни външни промени, пише Times of India.

Ретрограден Нептун 

За пет месеца годишно Нептун ретрограден насърчава реалистичен поглед към мечтите и интуицията. Това е подходящ момент за духовно израстване и по-голямо осъзнаване на подсъзнателните ни мотиви.

Ретрограден Плутон

Веднъж годишно за около шест месеца ретроградният Плутон предизвиква вътрешна трансформация и освобождаване от ненужното. Мнозина го свързват с трудности, но той носи шанс за растеж и преодоляване на стари травми.

Снимка: Freepik