България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Любов безкрай: Лора Найденова за пътешествията и готварството

Едно от най-опасните места, на които е била, е столицата на Папуа Нова Гвинея

25.01.2025 | 10:45 Редактор:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x

Лора Найденова е кулинарен творец, но същевременно с това любовта ѝ към пътешествията е огромна.

"Билетът винаги е двупосочен, защото колкото и да обичам да пътувам, толкова обичам и да се връщам у дома. Обичам различни и екзотични места, които не са толкова типични. Обичам да пътувам и в България. Последната ми дестинация беше остров Мавриций, който съчетах с много вълнуващо пътешествие до остров Мадагаскар", каза тя пред Мария Константинова в рубриката "Вдъхновителите" в съботното издание на "България сутрин".

Признава, че доскоро е имала стриктен списък с дестинациите, но вече повече се наслаждава, отколкото да брои колко точно са те.

Приключенията в Папуа Нова Гвинея

"По-голям е списъкът с местата, които искам да посетя, спрямо този, който е с дестинациите, които вече са факт. Винаги си правя предварително проучване. На по-далечните дестинации отделям около седмица-две заради работата на моя приятел, той снима видеа за YouTube. Зареждам се, когато съм в движение, искам да видя много неща и максималното от местата", разказа Лора Найденова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Едно от най-опасните места, на които е била, е Порт Морсби - столицата на Папуа Нова Гвинея.

"Той е в Топ 10 на най-опасните градове, в които се случват обири, убийства по улиците, дори от местните чухме някои истории. Там хората са много бедни и е въпрос на оцеляване. На такива дестинации много често си взимаме местен водач, той дава сигурност и синтезира да ти покаже най-важното", коментира кулинарният експерт.

Без страх опитва уличната храна

Попитана къде е усещала най-силно гостоприемство, тя отговори: "На много места съм се чувствала много добре приета. Винаги деля хората на добри и лоши. Много добре бях приета на остров Сокотра, в Мароко, където имах възможността да посетя две семейства и да прекарам с тях ифтар".

Лора не се страхува да опитва уличната храна, като залага на пробиотиците и не пие вода в страните, в които не е препоръчително.

Много често по време на пътешествията си купува и местна кулинарна книга.

"Искам да пробвам уличната кухня в Индия, защото ми е интересна, тя е доста богата", добави гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.