България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Татяна Мирошина: Голяма отговорност е да представя България на "Мис Земя"

Главното в този конкурс са благотворителните каузи и подкрепа за екологията, каза моделът

20.10.2024 | 10:50 Редактор:

Татяна Мирошина Савко ще представи България на конкурса "Мис Земя" в края на октомври във Филипините, където ще бъде в конкуренция с над 100 красавици.

"Главното в този конкурс са благотворителните каузи и подкрепа за екологията. Той се провежда от 2000 година. Това беше много уникално пътешествие за мен. Бях в Босна и Херцеговина през април, където беше финалът и бях избрана за "Мис Земя" на България", разказа участничката в конкурса в неделното издание на "България сутрин".

Любовта я води в България и заживява у нас.

"Аз се занимавам с конкурси отдавна, но това е главен конкурс в кариерата ми. Нося голяма отговорност да представя България. Бях изненадана, защото се борих с българки. Аз съм рускиня, но живея в България вече 5 години. Имам български документи, затова мога да представя България. Аз се боря не само за себе си, а и за своя нов дом", допълни Мирошина за Bulgaria ON AIR.

Моделът участва в най-различни инициативи

"Участвах в инициативата "Да изчистим България заедно" и в Деня на океана чистих плажа. Имам и благотворителна фондация за подкрепа на деца в затруднено положение и в Русия, и в България. Правя го с душа и давам всичко от себе си. Личната ми мисия е българите да знаят, че имат удивителна държава, която има всичко и да се грижат за нея още повече", сподели още гостът.

Мирошина не подкрепя войната, защото според нея трябва да оставим нещо за бъдещото поколение.

"Конкурсът започва на 21 октомври. Ще бъдем някъде около 100 участнички от цял свят. В този конкурс гледат не само как изглеждаш. Има интервю с организаторите, където могат да задават каквито въпроси искат. Детската ми мечта е да се занимавам с мода. Занимавах се още в Русия. Първият ми конкурс беше много малък. Аз съм рускиня и подкрепям Русия винаги. Русия ми даде красота, но душата ми е с България", посочи гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.