fallback

Тънкостите на сладкарството и как се създават уникални десерти

"Сладкарството е наистина експеримент", заяви Анна Савенко

13.10.2024 | 10:00 Автор: Деси Николова

В новия епизод на "Професионалистите" ви каним на вкусно пътешествие в света на сладкарството, където сладкият изкусител Анна Савенко споделя тайните на своето занаятчийство. От приготвянето на крема до сглобяването на тортите, предаването предостави уникален поглед върху живота на един сладкар.

Започвайки с усмивка, тя потопя зрителите в кухнята си, показвайки, че сладкарството не е просто работа, а истинско изкуство.

"Сложно е да кажа аз кога съм сложила престилка, най-вероятно е било много отдавна", каза Савенко в неделното издание на "България сутрин".

"Сладкарството е наистина експеримент. Трябва да знаеш как да комбинираш съставките и да проявиш креативност, за да постигнеш желания резултат", отбеляза тя, говорейки за създаването на нови рецепти. 

Нейният опит е бил пропит с провали, но и с успехи. Събеседникът разказа за своята история - как е започнала като любител и е преминала в професионалния свят на сладкарството.

"Сладкарството за мен започна като хоби, но желанието да направя нещо специално за дъщеря си ме вдъхнови да се потопя дълбоко в това изкуство", разкри Савенко.

Тя сподели, че е прекарала много часове в проучвания и експерименти, за да създаде уникални рецепти.

Савенко подчерта, че сладкарството не е само творчество, но и знания. Тя добави, че има много училища и академии, където хората могат да се научат на тънкостите на занаята. Въпреки това, самата Савенко се смята за самоук сладкар и вярва, че опитът е най-добрият учител.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback