fallback

Пътешественик по душа - Александрина Попова, която ни запознава с различните култури

"Тази страст се появи за пръв път през 2009 година", признава тя

06.10.2024 | 10:56 Автор: Искра Ангелова

Пътешествията са нейната страст. Александрина Попова иска да стимулира хората да са жадни за приключения и преживявания, а не за вещи.

Тя има свой блог.

"Куфарът ми винаги е готов, дори в момента имам един мой сак и един на детето, те винаги са готови за път. Нещата, които винаги слагам, са бански и зарядните за телефоните. Последното ми пътуване беше в Корсика, но то беше по работа. Тази страст се появи за пръв път през 2009 година. Тогава пътувах до Лондон и страшно много ми хареса, реших, че искам да продължавам да приключенствам и да опознавам места, защото от малка четях енциклопедии и реших, че искам всички тези места от енциклопедиите да ги посетя", каза тя за неделното издание на "България сутрин".

Тя е на мнение, че ние като хора трябва да приемаме всяка една култура.

"Не обичаме да ходим да спим по лъскави хотели"

"Виетнам и Камбоджа са най-екзотичните място, на които съм била. Страшно много ми харесват тези държави, защото хората живеят по различен начин и имат различно мислене. Запознах с местни, ние не обичаме да ходим да спим по лъскави хотели, предпочитаме малки къщи. Малката ми дъщеря, която е на 8, вече има желание за пътешествия. Направила си е касичка и е решила, че всички неща, които не са ѝ толкова нужни, няма да си ги купува, а ще слага пари в касичката", допълни Попова за Bulgaria ON AIR.

Признава, че самата тя организира всичко.

"Много често на мъжа ми му казвам: "Отиваме във Виетнам", той отговаря с "добре", не знаеше къде ще ходим. Така се озовахме в автобус-ковчег, бяхме букнали автобус, в който да спим. Натъпкаха ни в багажното отделение, нямаше никаква светлина, нямаше прозорци, пътувахме 7 часа и половина. Именно във Виетнам си поръчахме жабешки бутчета, но жабата се оказа с доста дълга опашка, така че най-вероятно е било плъх", сподели още Александрина Попова и насърчава младите да пътуват с децата си.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback