fallback

Джулиет Атанасова за мисията да помагаш на българите зад граница и силата на семейната констелация

Видях България като място за развитие, каза тя

05.10.2024 | 10:21 Автор: Вяра Димова

Джулиет Атанасова е приела за своя мисия да помага на българите зад граница, да се завръщат у нас и да не забравят корените си. Тя самата се е завърнала от Лондон преди 10 години, където завършва "Семейни констелации". Занимава се и с нумерология. 

"Камъкът си тежи на мястото. Доста хора, които вече са там, милеят за България. Винаги имат идея да се върнат обратно, понякога това отнема и 20 години. Хората започват от това да отричат и се започва с някакъв симптом. След това стигаме до извода, че искат да се върнат в родната си държава, но как да загърбиш толкова много години. С помощта на семейните констелации помагам, за да може да осъзнаят това и то пред себе си", обясни тя в съботното издание на "България сутрин"

Какво представлява методът семейни констелации?

"Стартирах работата ми от Англия, дори прибирайки се в България, повечето ми клиенти са в други държави. Така установяваме контакти. Думата констелация означава съзвездие, а семейна констелация е съзвездието на личното семейство и родова система, т.е. седем поколения назад. Не е точно конкретно с детайли, но ние имаме представа какво потенциално се е случило в родовата система", уточни Атанасова пред Bulgaria ON AIR.

Родовата система иска да се предаде най-важната информация на следващите поколения, посочи тя.

"При всеки човек е различно. Имахме случай, при който жена дойде и направихме констелация, след 10 дни намери мъжа на живота си. При някои хора отнема по-дълго време. Нашата любов към предците ни или към родителите ни е изразена чрез страданието ни, защото е неосъзнато. Родовата ни енергия тече отзад напред", подчерта Атанасова.

По думите ѝ, където и да отидем, носим със себе си начина си на мислене, ограничаващи вярвания, родовите травми, но и сътворяваме този си свят в друга държава.

"Когато човек промени тези неща, може да сътвори друг живот, където и да е. Видях България като място за развитие", допълни гостът.

Матрицата на успеха може да е допълнение към семейните констелации, заяви Атанасова.

"Те са два независими един от друг методи. Матрицата ни дава възможност да разберем нашата мисия. Индивидуалните констелации се осъществяват като се слагат маркери на земята. В груповия формат се събираме в група от 17 до 20 човека. Има един човек, който има конкретна тема, т.е. той иска да се работи по неговата тема. Самото осъществяване и лечението се провежда като този човек избере хора от групата като представители на него, на майка му, на баща му. Констелациите работят с образи. Ставаш наблюдател на ситуацията или динамиката. Причината да се интересувам от тези неща са моите родители, те са моите вдъхновители", обобщи тя.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback