България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Детската книжка "Ти, мое сбъднато желание" разказва за магията на семейните връзки

"Колкото по-рано знаят децата, че са осиновени, толкова по-добре", каза Биляна Пулийска

05.10.2024 | 10:43 Редактор:

Детска книжка с послание - зад кориците на "Ти, мое сбъднато желание" малки и големи ще открият магията на истинската любов и семейните връзки. Книгата със своите красиви илюстрации насочва вниманието към темата за осиновените деца и емоционалната интелигентност.

"Трогнах се от историята на едно дете. След разговор с неговата майка плаках. Седнах писах, писах, писах. Излях на хартия всичко, което чувствах. Детето е осиновено. Майката ми разказа по много красив начин историята на тяхното семейство", каза учителят и автор на "Ти, мое сбъднато желание" Биляна Пулийска в съботното издание на "България сутрин".

Всичко започва от семейството

Тя е на мнение, че колкото по-рано знаят децата, че са осиновени, толкова по-добре, защото го приемат по-леко. А най-важното е да почувстват любовта на своя родител.

"Важно е да се говори от всички родители, че съществуват осиновени и осиновители, защото по този начин се развива емоционалната интелигентност при децата. Все по-малко ученици споделят със своите родители. Насърчавам децата да споделят. Важно е родителите да са разбиращи, защото се получава неразбиране и детето се отдалечава от родителите", обясни Пулийска пред Bulgaria ON AIR.

Авторът сподели, че книгата е нейна кауза, защото темата за осиновяването трябва да стигне до повече хора. Според нея всичко започва от семейството, след това от училището и после от обществото. Пулийска издаде, че "Ти, мое сбъднато желание"  ще има и продължение.

Гледайте целия разговор във видеото.