fallback

Вдъхновителят Гергана Стоянова и нестихващият ѝ устрем да направи света по-добър

Пали ме желанието да свърша нещата по-бързо и по най-добрия начин, сподели актрисата

28.09.2024 | 10:17 Автор: Тодор Петров

Тази седмица в рубриката "Вдъхновителите" Мария Константинова ви среща с актрисата Гергана Стоянова.

"С годините разбрах изключително важно нещо за мен, след като започнах да се срещам с много хора - че има два типа хора: едните чакат вдъхновението отвън, на мен не ми е необходимо някой да ме побутне. Аз отивам на концерт на Камелия Тодорова, вдъхновявам се от мястото, отивам си вкъщи и си сменям целия интериор. Да усещаш и да възпитаваш вдъхновението в себе си е процес, през който трябва да минеш. С много четене, гледане на филми, театър, слушане на музика, култивиране на вкус", сподели тя в съботното издание на "България сутрин".

На многобройните си срещи с деца актрисата преди всичко дава - "част от времето си, за да направи света и живота по-красив".

"Няма как да въздействам на възрастните. Искам да въздействам на децата. Много неща в живота на вдъхновителите се движат от огромното им желание да направят мястото по-добро за живеене. Искам да им дам част от моя нестихващ устрем за живот и да си случвам сама прекрасни неща. Има начин да влияя на децата и да ги направя по-борбени, за да закаля волята им", разказа Стоянова за зрителите на Bulgaria ON AIR. 

Актрисата разкри, че не обича да ходи по кафета, за да "оправя клюките" и няма нужда се вижда с някого, за да говорят за това как му протича животът. Вижда всичко това в социалните мрежи.

Гергана Стоянова си записва много неща в тефтери, пише картички и писма, изпраща ги пощата и всяка година си украсява коледната елха на 1 ноември.

Работи години наред с двама педагози, за да звучи гласът и по начина, по който звучи. По-голямата школа за нея се оказва работата ѝ в дублажа.

"Имам енергия. Пали ме желанието да свърша нещата по-бързо и по най-добрия начин. Аз никога не претупвам. Надежден партньор съм - викат ме да водя събитие, а аз мога да свърша работа още за това, това и това... Хората, с които работя най-често, са такива - няма да се спрат пред нищо, за да си свършат работата добре. Не се отказвам лесно", каза още актрисата.

"Донякъде съм пощадена от медиите и критиците, които критикуват всичко и навсякъде, но не мисля, че това трябва да ме ласкае. Ако се харесвам на всички, значи нещо с мен не е наред. Егото пречи на всички, които излизат на екран, на сцена или са публични личности. Даже да не си нито едно от трите. Трябва да се смирим, защото егото пречи и те дърпа назад", изтъкна Гергана Стоянова.

Определя ролята си на вдъхновител като най-важна за нея. В момента пиша две книги, като едната е посветена на нейните деца.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback