fallback

Огненото шоу и българските ритми създават неповторима магия

Рискът винаги е премерен, сподели Пламен Петков

22.09.2024 | 11:44 Автор: Елеонора Танева

Все по-актуално става присъствието на огнено шоу на различни тържества и прояви.

"Огънят или те привлича, или не. Пламъкът привлечен, има мистика, магия. Бях на море едно лято и видях две момичета да въртят огън. Видях огнените кълба, които горяха и бях пленен. Дадоха ми да пробвам и чух как свисти огънят и разбрах, че това е моето нещо", сподели за първата искра, която е пламнала в него огненият артист Пламен Петков в неделното издание на "България сутрин".

Той е категоричен, че страхът винаги съществува, а за да изглежда всичко пред публиката лесно са нужни много тренировки. 

"Публиката потъва пленена в огъня по време на шоуто. Често ни питат след това дали се мажем с нещо - не. Искат се тренировки, работа, усилия, нямаш право на грешки", каза огненият артист. 

Трудно начало и сухи тренировки

В началото тренировките са със специални кълбета. Когато артистът спре да се удря при въртенето им - едва тогава взима в ръцете си огъня. 

"Трябва да опознаеш себе си, докъде можеш да стигнеш и да не прекрачваш тънката граница. Нито един номер не се прави директно на сцена, прави се на различни места, изчислява се колко грама гориво да сложиш, дали ще пръска. Рискът е премерен", поясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Музика допълва магията на огненото шоу

Български ритми звучат по време на огненото шоу, в което участва Пламен Петков.

"Oгънят е свързан с много български традиции - кукерство, нестинарство, лазаруване, пречиства, изгaря злото. Затова на българската публика много ѝ подхождат българските ритми", мотивира се огненият артист.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback