България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Какво е таласотерапия и как премахва натрупания стрес?

Подходяща е и за деца, каза Йоана Дончева

14.09.2024 | 10:39 Редактор:

Таласотерапията лекува с морска вода. Често се прибавят и различни морски продукти - водорасли, лечебна кал, морска сол и други. 

"Това е метод, който може да се осъществи по няколко варианта. Първият е най-елементарен. Таласотерапия прави всеки, когато отиде на море - потапя се в морската вода, прави слънчеви бани, хапва морска храна. Този вид терапия действа и на нервната ни система", каза собственикът на салони за таласотерапия Йоана Дончева в съботното издание на "България сутрин". 

Когато нямаме възможност да отидем на море, може да посетим центровете за красота, които предлагат таласотерапия, каза тя.

"Един от вариантите е да отидем там и да се потопим във вана с концентрирани морски соли. Това подобрява нашата микро циркулация, излющва мъртвите клетки, прави кожата ни по-еластична, подхранена и сияйна. Можем да направим пилинг скраб с морски соли. Накрая завършваме с масло и масаж. Полезно е за хората с натрупан стрес", обясни Дончева Bulgaria ON AIR.

За кого е подходяща терапията с морска вода?

"Редно е, когато човек отиде на подобна терапия, да си направи една цялостна диагностика. Тогава с терапевта да преценят дали терапията е подходяща за клиента. Терапията препоръчваме да се прави регулярно, позволявайте да се отпускате колкото имате възможност. Подходяща е и за деца. Имаме клиенти и на 12 години. Калта има изключителни лечебни свойства, подпомага цялостното състояние на кожата", посочи тя.

Гледайте целия разговор във видеото.