България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Виолета Иванова обикаля с мотор света като десертът в плановете ѝ е Африка

Получавам съобщения от хора, които казват, че съм ги вдъхновила, сподели пътешественикът

11.08.2024 | 11:33 Редактор: Йоана Великова

Водена от своята страст към моторите Виолета Иванова обиколи света с мотор сама. С това приключение тя иска да вдъхнови дъщерите си и всички хора по света, че могат да сбъдват мечтите си с много воля, упоритост и смелост. 

“Тази година съм в малко по-спокоен режим, но въпреки това в главата ми продължават да се въртят планове за следващи приключения. Надявам се догодина да успя да покоря предпоследния останал континент в списъка - Африка, която си оставих за десерт, защото е най-голямото предизвикателство за всички. Последният е Антарктида, но да видим как изобщо ще стигна до там. Никога не ми омръзва, жаждата за приключения си остава, аз я подхранвам, пишейки книгите за всичките ми пътешествия”, каза пътешественикът Виолета Иванова в неделното издание на “България сутрин”.

Пътешествията вдъхновяват

Иванова е автор на една издадена книга "В смелостта на Кали", а втората вече е написана и ще излезе до есента. Когато е на приключение пише, когато денят свърши и така се възстановява. 

"Почти всеки ден получавам съобщения от различни хора, много от тях са жени, които казват, че съм ги вдъхновила да направят нещо различно, някои започват да пътуват с мъжете си и да споделят техните приключения. Други пък решават да поемат инициативата сами и те да започнат да кара също. Мога да кажа, че интересът на жените към този тип спорт, ако можем така да го наречем, е голям и пътешествията се увеличават”, каза гостът пред Bulgaria ON AIR. 

Няма невъзможни неща

Според Иванова не всяка мечта може да се случи, но най-малкото, което можем да направим е да опиташ. 

“Имам желание да споделям пътя с моите деца. Голямата ми дъщеря има желание да кара, но не е сигурна, че би се справила с подобен тип дълго пътешествие, но нищо не се знае, докато не ѝ покажа. Аз никого не насилвам, изобщо не смятам, че подобен тип занимания са нещо нормално и обичайно. Има един велик български писател, който казва "Лудите, лудите да са живи", допълни Виолета Иванова. 

Гледайте целия разговор във видеото.