България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Хриси Парова: Успешната формула е 80% спорт и 20% храна

"Крайно против диетите съм", заяви фитнес треньорът

10.08.2024 | 10:36 Редактор: Йоана Великова

"Обстоятелствата ме вдъхновиха да се занимавам със спорт. Станах майка и реших, че трябва да дам най-добрия пример на детето ми и да започна да спортувам активно. Преди това също съм спортувала. Тогава по-скоро беше момент на удоволствие, докато след раждането исках да вляза във форма, може би в най-добрата си такава. Практикувала съм спортни танци като по-малка, любовта ми към спорта дойде с тениса на корт, но за доста кракът период, защото заложих на кандидатстването и ученето", каза фитнес треньорът Христиана Парова в съботното издание на "България сутрин".

Мотиваторът за нея е Синди Кроуфорд. Първоначално Парова е тренирала основно в домашни условия, а професионалният път към фитнесзалата не е бил търсен ефект и е дошъл постепенно.

"Хриси Парова е намерила себе си, обожава това, което прави. Синът ми също го знае. Смятам, че това е моята професия, моят живот, ставам всеки ден вдъхновена и щастлива. Всеки ден отива с удоволствие на работа. Много хора ще кажат, че не може всеки ден да ходиш с удоволствие на работа, всъщност може. Имало е моменти, в които е имало повече умора, но никога демотивирана. Аз обичам работата с хора, дамите, с които работя са прекрасни", заяви треньорът пред Bulgaria ON AIR. 

Хриси Парова допълни, че тя е малко по-строга в залата, но подходът с всеки човек, с когото тренира, е индивидуален.

"Хранителният режим е важен дотолкова, доколкото имаме култура на хранене. Не искам хората, които тренирам, да се чувстват ограничени и притиснати. Не искам да мислят, че нещо трябва или не трябва да се случи на всяка цена. Хранителният режим също е строго индивидуален. Не трябва човек да подхожда с отвращение от един режим, по-скоро трябва да го погледне като момент на баланс", коментира тя.

Гледайте целия разговор във видеото.