fallback

Bulgaria ON AIR по невидимия път на водата в софийските канализации

"Един от големите проблеми на канализацията са отпадъците", каза Никола Колев

04.08.2024 | 10:03 Автор: Йоана Великова

“Грижим се да откриваме проблеми, за да може те да бъдат решавани. Аз и моят екип работим в цяла София всеки ден и заснемаме големите колектори. Няма почивка, няма значение дали вали дъжд или пече слънце, ние сме на терен. Правим и много други неща, свързани с канализациите на София, но най-вече следим за безопасността ни. Аз следя за безопасната работа най-вече, защото при нас са всички рискове. Имаме опасни газове в канала, може нещо да падне, може някой да се спъне, има опасност от удавяне", разказа Никола Колев, технически ръководител “Заснемане и обследване” в “Софийска вода”, за неделното издание на "България сутрин". 

Той посочи, че в “Софийска вода” има много екипи, които вършат различна и специфична дейност, но тези екипи работят заедно.

“За да станеш технически ръководител, трябва да завършиш техническо образование. Аз реших да съчетая офис работата с теренната работа, работя и на компютър, и долу в канализацията. Сам не можеш да работиш”, каза Колев пред Bulgaria ON AIR. 

Един от големите проблеми на канализацията са отпадъците, които всекидневно се изхвърлят. Хората ги изхвърлят в канала, те се събират, стават на големи купчини и запушват канализацията. 

“Бих посъветвал младите хора, искащи да влязат в тази професия, да не се страхуват от неизвестното. Нека имат стремеж да научат нови неща, защото аз тук във фирмата научих изключително много нови неща и продължавам да уча. Занимаваме се с най-различни проекти, имаме международни проекти, работим с едни от големите столици в Европа. Имаме и по-малки фирмени проекти, но всичко за мен е много интересно, защото имам връзка с останалите колеги, които не се занимават с моята работа. Но тази работа е съвместна”, заяви Никола Колев.

Вижте повече във видеото. 

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback