fallback

Елия Тодорова: Да твориш на български е много голямо предизвикателство

Певицата играе главната роля в мюзикъла "Бурлеск", поставен от Националната музикална академия

03.08.2024 | 10:45 Автор: Йоана Великова

"Kато ходя в студио нося една голяма тетрадка, защото пиша много музика и всеки ден ме вдъхновява нещо. Павел Николов, с когото съвместно пишем песните, ми каза този път да напишем нещо заедно и така се роди тази песен. Аз се доверих изцяло на него за бийта, по-летен и по-бърз, но не комерсът, който се чува всеки път, има нещо различно, мен много ме грабна тази идея. Песента стана за един ден, събрахме се още няколко пъти да довършим звука",  разказа певицата Елия Тодорова за новата си песен "Направен за мен" в съботното издание на “България сутрин”. 

Видеото към песента е снимано на скрити плажове близо до Лозенец. В клипа Елия е в ролята на морска нимфа и представя момичетата от нейната група за първи път. 

За изкуството в България и творчеството на български език

“Да твориш на български е много по-голямо предизвикателство, отколкото на английски, ние имаме повече звука “р” в думите, които са по-трудни за пеене. Има много комерсиални думи, като "очи", "твоя", "дишам" и "дишай" също стана комерсиално. Аз много харесвам думата “тичинка”, обаче как да я изпееш в песен? Павел Николов много ми помага по тази тема, защото има много опит с това, все пак е писал много песни за едни от най-големите български артисти”, сподели още Елия Тодорова. 

Преди да се занимава с музика като самостоятелен артист, тя е била част от дамска група. Елия казва, че е много трудно да бъдеш сам, но си струва и всеки, който го иска много силно, може да успее сам. 

Мюзикълът "Бурлеск"

Елия Тодорова демонстрира таланта си и в главната роля на мюзикъла "Бурлеск", организиран от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, чиято възпитаничка е.

"Музикалната академия от много време искат да направят мюзикъл, поставен с либрето на български, преведено от Станислава Ризова. Имаше много голям екип, хореограф, режисьор и бенд, който свири зад нас на живо. Аз обожава “Бурлеска”, казах, че искам да участвам и ни събраха началото на януари месец и ни питаха в коя роля се виждаме. Разбира се, имаше много хора за главната роля, но аз заявих смело, че се виждам в нея и че мисля, че ще я представя добре. Накрая решиха, че аз ще бъда Али в един от двата състава. Имахме всеки ден репетиции и танци, да танцуваш без да се задъхваш е най-трудното”, разказа певицата в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback