fallback

Бизнесдамата Таня Скринска за успеха в мъжкия свят и разбиването на стереотипите

“Егото пречи във всичко", подчерта известният предприемач

03.08.2024 | 11:50 Автор: Йоана Великова

“Бях много млада, работех в една голяма международна компания като търговски представител, но в един момент установих, че ми харесва всичко, свързано с доставките, логистиката. Всичко беше много динамично, комуникирах с хора от различни държави и почувствах, че това е нещо, с което искам да се занимавам. Така стартирах собствен бизнес, първоначално бях в спедиторска компания, посредник между клиент и транспортни компании и в един момент моят малък бизнес се разви и вече 18 години се занимавам с това”, каза бизнесдамата и предприемач Таня Скринска в съботното издание на "България сутрин" за нейния старт в транспортния бизнес. 

Тя заяви, че не е имала притеснение дали ще се справи, защото не е имала големи амбиции.

Как жена може да оцелее в "мъжкия свят и бизнес"?

"Аз никога не съм делила бизнеса на мъжки и на дамски, по-скоро смятам, че човек трябва да е професионалист в работата си. В началото ми беше трудно, не защото съм дама, а защото бях твърде млада. Всички знаем, че един млад човек трябва да се докаже, да покаже, че е сериозен, че думата му има тежест. И когато направи това, всички го възприемат сериозно. Имало е моменти, в които съм искала да разбия стереотипите и да докажа, че жените могат да се справят на ръководни позиции, дори по-добре от мъжете", сподели още Скринска в рубриката “Вдъхновителите”

Тя не се страхува от провалите, защото е човек, който не се взима твърде на сериозно и няма високо его, единствено се притеснява за хората от нейния екип. 

"Егото пречи във всичко. Пречи в бизнеса, защото не ти помага да си себе си и да взимаш правилните решения, защото мислиш за това как ще изглеждаш в очите на хората. Егото пречи и на личните взаимоотношения, пречи и в политиката. Смятам, че в последните години сме в тази ситуация точно заради егото на редица политици", допълни Таня Скринска пред Bulgaria ON AIR.

За младите хора и транспортния бизнес

"Бих посъветвала младите хора да влязат в транспортния бизнес. Това е една моя лична кауза. Има дами, с които сме съмишленици и имаме такава инициатива. Предполагам, че от септември ще я стартираме и ще влезе в професионалните гимназии", заяви още Таня Скринска.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback