fallback

Фитотерапия и лечение с билки от д-р Димитър Пашкулев

Природната медицина все повече се превръща в научна, посочи той

28.07.2024 | 10:43 Автор: Тодор Петров

Д-р Димитър Пашкулев се е занимавал с неконвенционални методи за здраве. В неделното издание на "България сутрин" той разказа за фитотерапията и лечението с билки

"Голяма част от диетологията се основава на лечебните растения. Една част от козметологията - също. От 30 години насам имаме много големи пробиви - много билки и подправки са уточнени по действия, показания и противопоказания. Природната медицина все повече се превръща в научна", каза д-р Пашкулев.

За зрителите на Bulgaria ON AIR той отбеляза, че отровните растения се използват при строго дозиране в лекарствената медицина. В по-малки дози се използват в хомеопатията. А най-много се използват в средни дози растенията, които не са силно действащи.

Оказва се, че в България билковите чайове са причислени към храните. Към хранителните добавки вървят концентрираните - капки, билкови таблетки, сиропи, кремове. Най-силни билки не са включени нито в храните, нито в добавките. Те са забранени за употреба.

Изследване показва странични ефекти при над 1 млн. души, които са приемали тежки лекарства.

"Билките са до много голяма степен безопасни, ако се приемат правилно. Те трябва да бъдат ефективни. Много е важно да се регулира храненето, което при много хора е отклонено. Не трябва да се подценява съвременната диагностика. Резултатите са много добри и трайни", обясни д-р Пашкулев.

По думите му значително част от информацията в интернет се плъзга по повърхността и хората искат с две изречения да разберат всичко по темата.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback