България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Кой е най-красивият плаж в Гърция и кога е най-добре да посетим страната

"Има острови, до които се плава по 10-12 часа", каза Анита Димитрова

27.07.2024 | 11:27 Редактор: Толя Стоянова

Много българи през лятото посещават Гърция. Освен с красивите си плажове, нашите съседи са горди с това, че са потомци на древен народ. За потайностите на страната писателката Анита Димитрова разказва в книгата си "Гръцко синьо".

"Тя вече има доста читатели. Това не е първото ѝ издание. Излезе през 2021 г. Сега е преработено и допълнено с нови фотографии, с нови дестинации. Хората, които имат интерес към Гърция, ще намерят разнообразна информация в нея", каза писателката в съботното издание на предаването "България сутрин".

По думите ѝ все повече хора избират по-далечни дестинации в Гърция. От една страна заради по-различния пейзаж, от друга - заради презастрояването, замърсяването на природата и лошото обслужване на места по нашето Черноморие.

"Гръцко синьо" започва с най-популярните и достъпни дестинации като Халкидики и Тасос и стига до далечни места, които изискват по-сложна организация и по-дълго пътуване.

"Има глава в книгата, която се казва най-хубавият плаж в Гърция. Плажът е "Лафонис", намира се на остров Пелопонес. За всяка представена дестинация има карета със специална информация - дали мястото е подходящо за почивка с деца, как се стига, кои месеци е добре да се посещава, дали е сред по-скъпите, или сред по-достъпните финансово дестинации", обясни Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос кои са най-нетрадиционните дестинации, на които е попадала в Гърция, тя отговори, че такива са местата, на които се стига трудно - където няма летище на острова. До тях пътуването се случва само по вода.

Димитрова уточни, че има острови, до които се плава по 10-12 часа.

Гледайте целия разговор във видеото.