България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Водещата Цветана Сапова споделя магията на радиото

"Радиото е Вселена, която ти дава много", каза радиожурналистът

21.07.2024 | 10:16 Редактор: Елеонора Танева

В рубриката "Професионалистите" в неделното издание на "България сутрин" Виктор Дремсизов ни потапя в магията на радиото на среща с водещия от Бг Радио Цветана Сапова. 

Първото важно правило, което тя споделя е: "Това което чуваш на микрофона е по-различно от това, което чуват слушателите". 

За радиоводещия е от изключително значение да може да борави с гласа си достатъчно добре.

"Зад нашите образи стои гласът, а ние с гласовете можем да правим много неща. Магията на радиото е това да можеш да говориш интригуващи неща за слушателя в Пловдив, София, Стара Загора", сподели Цветана Сапова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Нейният глас познаваме от предаването "Второ кафе". В него 3 часа, между 14 и 17 ч., слушателите се наслаждават на новата българска музика, но и златните български песни, получават информация да предстоящи концерти, албуми, нови книги.

С нея слушателят освен за музика може да сподели и за задръстванията по пътища в неделните "Любими песни зад волана". Отскоро Сапова е и водещ на класацията "Нашите 10".

"Радиото е Вселена, която ти дава много, учи те на много и ти дава възможност да си играеш с въображението в свят, в който ни се изземва", сподели още Цветана Сапова.

Гледайте целия разговор във видеото.