България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Българин стана съсед на Луната с Шварценегер и Сталоун

Реших да купя малко по-скъпо място, където е по-спокойно, каза проф. Симеон Ананиев

14.07.2024 | 10:17 Редактор: Беатрис Младжова

Има хора, които си купуват имоти в далечни и екзотични места, но проф. Симеон Ананиев е още по-изобретателен, като си е купил имот на Луната. 

"Дъщеря ми беше на студентска бригада в САЩ и се чувахме редовно. Тя каза "тук е много интересно, има лунно правителство и се продават имоти на Луната", при което аз се заинтересовах как става това нещо. Тя попълни документите от мое име за закупуване, след това ми се обади, че мога да го купя", разказа собственикът на парцел на Луната в неделното издание на "България сутрин".

Проф. Ананиев открива, че около него известни личности също са закупили парцел на Луната.

"Не е евтин, но не е и нещо супер скъпо. Тя също беше учудена как ще дам хиляди долари за имот на Луната. По-малко от 10 са, но не е коректно да се казва цената. Заплатих тези средства, получих нотариален акт, получих диск с всички имоти на Луната, видях кои са съседите. Съответно Луната има различни области, аз реших да купя малко по-скъпо място, където е по-спокойно, и след това се оказа, че известни личности също са си купили там. Знам за Шварценегер и Силвестър Сталоун", обясни Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

Все още няма данъци на парцелите на Луната, посочи събеседникът. 

"На този етап не се предвижда. Реших в малко шеговит стил да опитам да си платя данъка в България. Първо ме гледаха с интерес, после ме питаха защо не съм го платил в София. Знам за Росен Плевнелиев, че по същата схема си е купил с нотариален акт", допълни проф. Ананиев.

По негови думи вече е започнала работата по придвижване към Луната чрез използването на енергия.

"Исках да получа лиценз за извършване на транспорта дейност на Луната, но ми отказаха с мотива, че в близост има бази на Китай и Русия и трябва да го съгласувам с тях. Това, което исках да направя, е една модерна технология с лъчева енергия с кабинка, която начертава маршрута, вдига ви и ви придвижва в Луната. В началото го мислех за някакво новаторство, но се оказа, че в момента се работи много активно именно в такъв вид придвижване чрез енергия", разказа проф. Ананиев.

Гледайте целия разговор във видеото.