България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Подкаст разпалва любовта на поколенията към "златните приказки"

"Родителите, които вече са опитали, знаят че е правилно", заяви Диляна Атанасова

06.07.2024 | 10:45 Редактор:

"Златните приказки", които всички помним и обичаме, се възраждат под нова форма. Подкаст ни връща обратно към историите за трите прасенца, червената шапчица и красиви принцеси под формата на аудио. Платформата вече е добре позната сред родителите, както и сред децата.

"Самата идея се роди преди повече от четири години. Като малка много обичах да чета приказки, но разбира се с порастването това нещо спира в един момент. Научавайки, че ще стана родител, се сетих отново за тези мои много любими приказки в една огромна книга с повече от 500 страници, която беше изчезнала някъде през годините. Оказа се, че тя е в родния ми град Ямбол и с голяма любов я открих отново, а след време започнах да ги чета отново на дъщеря ми", разказа авторът на подкаста "Златните приказки" Диляна Атанасова в съботното издание на "България сутрин".

По нейни думи технологията е навсякъде около нас, а това е лесен и достъпен начин да радваме децата и да ги запознаем по още един начин с приказките.

"Родителите, които вече са опитали, знаят че е правилно. Тези, които се притесняват, техните притеснения са свързани с това, че най-често хората си мислят - дали пък, ако им пусна аудиоприказка, няма да се откажат от хартията, да се откаже от истинската книга. Това е един нов начин и един заместител на екранното време, на това, което ние се целим да стопираме и да намалим в днешната среда, която така или иначе навсякъде ни кара да бъдем сред екрани", каза Атанасова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че подкастът е подходящ за всички възрасти и уточни: "От нула до сто".

Гледайте целия разговор във видеото.