България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Магия и реалност: Пътешествие в света на илюзиониста Starboy Ayvon

В своя репертоар Иван Петров използва над 120 илюзии

30.06.2024 | 10:23 Редактор: Деси Николова

Потапяме се в света на илюзията и магиите. В рубриката "Професионалистите" Виктор Дремсизов ни разкрива тайните на професията на илюзиониста и ни среща с Иван Петров, познат още и като Starboy Ayvon.

"В моето шоу аз изпълнявам повече от 25 грандиозни илюзии, сред които левитация на жена във въздуха, разрязвам друга с помощта на двуметров циркуляр, появявам повече от 20 човека от нищото и още много други. Това са така наречените илюзии с големи реквизити, а също така знам и над 100 фокуса с по-малки реквизити, които представям на моята публика", сподели илюзионистът Иван Петров в студиото на "България сутрин в неделя". 

Неговата страст към илюзиите е започнала още когато е бил на осем години. Разказва, че неговите родители са го записали в единственото тогава цирково училище в София и в продължение на три години е изучавал актьорско майсторство, сценично присъствие, танци и основните стъпки на магичното изкуство.

"Един от първите ми номера беше когато гледах едно известно предаване, което беше посветено на магичното изкуство. Видях трик, който беше една стъклена бутилка и монета. Тази монета влизаше в бутилката по магичен начин, показвах, че тя е вътре и няма откъде да влезе и отново чрез магия я изваждах. Това ми беше първият номер, който си пазя и до ден днешен", разказа илюзионистът пред Bulgaria ON AIR.

Споделя, че изборът на илюзиите е изключително труден. Част от реквизитите произвежда сам със своя баща. Разработват авторски идеи и авторски секрети, но се и доверява на някои от най-големите магични фабрики в света.

"Обичам да измислям реквизити, но и обичам да взимам такива, на които съм се възхищавал години наред, тъй като илюзионното изкуство е много обширно и много богато. Има илюзии, които като малък съм стоял пред телевизора и съм си мечтал един ден да играя тези илюзии. В момента в своето шоу представям едни от най-зрелищните и най-ефектните илюзии в света на магичното изкуство", каза Starboy Ayvon.

Според него обучението в света на илюзиите отнема доста дълго време и то продължава цял живот.

Гледайте целия разговор във видеото.