fallback

Теди Кацарова включи в благородна кауза красивата балада "Намирай ме"

Певицата стана част от кампания за набиране на средства за старо читалище

15.06.2024 | 11:16 Автор: Тодор Петров

Новата песен на Теди Кацарова "Намирай ме" е част от кампанията да спасим културното наследство.

"Приех каузата присърце. Историята е за нещо красиво, което има толкова много стойност. Беше като забравена приказка, която ние прочетохме наново. Всеки един кадър от клипа е тъжно, но красиво забравено културно наследство. Читалището е една красота, която се разпада. Кипял е огромен културен живот в малкото селце Извор", сподели певицата в съботното издание на "България сутрин".

"Когато светнахме в салона, буквално все едно оживя цялото място. Личи си, че е направено с много любов и е забравено. Отново събираме средства, много бавно вървим с кампанията. Читалището се казва "Отец Паисий" и беше много важно за мен да стартира кампанията на 24 май. Да се събудим и да помислим за това, което имаме, но не ценим и не пазим. DMS кампанията е за 190 хил. лв. Това може би ще стигне за покрива, той е най-належащ", каза още Кацарова за Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че децата имат нужда да се изявяват и ако не поддържаме изкуството и културата всичко умира. Теди Кацарова мечтае читалището да стане дом на новите таланти.

Признава, че цели 6 месеца се чуди какво да направи с най-новата си балада. Казала си е, че има хит в тази песен и започва да търси кой да напише текст.

"Най-важното нещо за една песен е текстът. Хората да могат да се припознаят в този текст. Обърнах се към Иван Бондоков, който започна да пише текста, но загуби баща си. Успя да го допише и да сътвори един шедьовър", посочи още Кацарова.

Определя се вече като доста по-зряла и изтъква, че пеейки само на български достига до всеки човек. Певицата отказва да присъстват негативни думи в песните ѝ. В момента е в очакване на интересни и красиви текстове и призова хората да ѝ изпратят такъв, ако разполагат с подходящ.

DMS номера, на който всеки един би могъл да помогне, е 17 777 с изписано IZVOR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България сутрин в събота и неделя
fallback