fallback

Радостин Василев: МВР трябва да е в МЕЧ

През 2022 след вътрешнопартийни трусове той напуска партията на Слави Трифонов

28.10.2024 | 18:18 Автор: Искра Ангелова

Партия МЕЧ също постави условия за подкрепа към редовна власт.

"Морал, единство, чест", по-известни като МЕЧ, дадоха първата си заявка за позиция като нови играчи в 51-ия парламент.

"Ние ще бъдем нещо различно, което трябва да отговаря на изискванията за морал, единство и чест", заяви лидерът на партията Радостин Василев.

А различното правителство трябвало да бъде анти-ГЕРБ-ДПС.

"Аз се позиционирам винаги срещу мафията така, че Борисов и Пеевски ще бъдат срещу нас застанали и ще има бой. Отговорност е на ПП-ДБ, които са втори и ще получат мандат от президента, да поканят всички останали, за да се формира мнозинство срещу Борисов, Пеевски и Доган. Това е битката, която трябва да бъде извървяна в България преди всички други реформи", допълни той.

Условие за преговори с останалите партии обаче има.

"Имаме едно единствено изискване, то е МВР да бъде в МЕЧ. Няма по-силно министерство, когато МЕЧ управлява ще има Министерство на справедливостта", подчерта Радостин Василев.

А то според МЕЧ трябва да се ръководи от лидера на партията им. По професия Радостин Василев е адвокат, дълго време е юрист на футболния отбор на ЦСКА и на Федерацията по вдигане на тежести след огромния допинг скандал през 2015 г. Влиза активно в политиката през 2020 година, когато става учредител на "Има такъв народ", а по-късно и депутат в 45-ото Народно събрание.

През 2022 след вътрешнопартийни трусове той напуска партията на Слави Трифонов заради оказван натиск,докато е на поста министър на младежта и спорта.

По време на брифинга Василев казва, че председателят на парламентарната група на политическата сила Тошко Йорданов му е казал: "Пич, Дългия каза да не закачаш Сталийски", по повод действия на спортното министерство спрямо заведение, отдавано под наем от "Национална спортна база", намиращо се до басейна в столичния кв. "Дианабад".

Така Василев се присъединява към "Продължаваме промяната", където обаче също не се задържа дълго, а преди да се отдели от редиците на партията разпространява компрометиращ запис от вътрешнопартийно събрание.

Вижте повече в репортажа на Стефан Стефанов.

fallback
Още от Избори 2024
fallback