Бойко Борисов отказва да се съобразява с поставените му условия за кабинет

ПП-ДБ очаква ГЕРБ да носи отговорност за управлението

28.10.2024 | 13:11 Редактор:

Поредните предсрочни избори приключиха, резултатите са ясни. Победителите и победените - също.

"Победихме в последната секунда, когато всичките ни заклеймяваха. Лично мен ме прави щастлив, че процентите на социолозите абсолютно съвпаднаха с тези на ГЕРБ – към нас претенции за купен вот и машинации няма", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От ГЕРБ-СДС вече имат идея за управление

"Ще управлявам с всеки, който подкрепя нашата програма. Всички са наши потенциални партньори, без колегите от "Възраждане", уточни Борисов.

А вторите - ПП-ДБ, очакват ГЕРБ да носи отговорност за управлението на страната, но не казаха дали още ще настояват за равноотдалечен премиер. 

"ГЕРБ какво ще правят като победители на тези избори? Те носят отговорността отново да се състави правителство. Ние имаме план, който вие знаете, и ще работим по него", заявиха от ПП-ДБ.

Борисов обаче не е съгласен с този план - начело на правителството да е равноотодалечена от партиите личност. 

"Подмяна на вота на хората. Никой не е гласувал днес за някой човек, на който не му знаем името. Това е нечестно и това няма да го позволя", настоя той.

Реакциите на останалите партии, които намират място в НС

И докато напрежението между първите две политически сили продължава и след изборите, от "Възраждане" само благодариха на избирателите. 

Делян Пеевски също е доволен от изборния резултат. Това стана ясно от съобщение до медиите. Гласът на партията се чу в Кърджали. Стана ясно, че ДПС-Ново начало е склонно към компромиси.

От "Има такъв народ" не дадоха ясна формула, с която да се постигне стабилно управление, но поставиха условие. Останалите партии засега запазват мълчание.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 1 час
След ДПС-НН, БСП- НН, ИТН- НН,скоро ще има и ГЕРБ- НОВО НАЧАЛО, ако вече не се е случило. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 час