fallback

Димитър Главчев: Свършихме си работата, постигнахме добър резултат

Бяха проверени последната седмица над 3500 машини, уточни премиерът

28.10.2024 | 12:11 Автор: Толя Стоянова

Служебният премиер Димитър Главчев изрази надежда, че политическите сили ще положат всички усилия да съставят редовно и стабилно правителство. Той каза, че служебното правителство се е справило добре със задачата за провеждане на честни и прозрачни избори.

"Ще ви дам пример с машините. Бяха проверени последната седмица над 3500 машини. На предишните избори бяха проверени над 660. Преди за всичките избори бяха проверени под 100 машини. Нашата работа смятам, че си я свършихме. Не чух и някакви стряскащи факти по провеждането на изборите. Въпросът е да се преодолее схващането на българските граждани, че дават гласа си и не знаят накъде отива. Постигнахме добър резултат, чакаме какво ще кажат участниците в изборите", добави Главчев. 

Премиерът посочи също противодействието срещу купения вот и добави, че в действията си служебният кабинет стриктно следва законите. В отговор на журналистически въпрос министър-председателят отново изрази надежда да бъде сформирано стабилно редовно правителство. 

Главчев беше на учебен полигон "Ново село", където участва в  Деня за високопоставени гости на командно-щабното учение на Многонационалната бойна група в България, с рамкова държава Италия. Той отбеляза защитния характер на НАТО и акцентира върху силата на съюзниците и солидарността, които благоприятстват отбраната на всяка държава членка. Премиерът припомни посланието от Срещата на върха във Вашингтон, че НАТО ще защитава всеки сантиметър от територията на всеки един от съюзниците от пакта.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Избори 2024
fallback