ДПС на Делян Пеевски победи ДПС на Ахмед Доган в Кърджали с около 4 хил. гласа

"Довиждане, скъпи, дотук беше", обърнаха се от ДПС-Ново начало към лидера на Алианса за права и свободи

28.10.2024 | 11:08 Редактор:

В област Кърджали ДПС на Делян Пеевски побеждава убедително ДПС на Ахмед Доган. Обработени са почти всички протоколи от СИК в областта. 

Резултатите показват, че ДПС-Ново начало получава 43% от гласовете, а Алианс за права и свободи - 37%. Разликата между двете партии е около 4 хиляди гласа.

Малко преди полунощ снощи ДПС-Ново начало коментира изборната си победа в областта. От щаба заявиха, че трябва да се работи към евроатлантическо правителство и протегнаха ръка към ГЕРБ. От ДПС-Ново начало се обърнаха към Алианса на Доган с думите: "Довиждане, скъпи, дотук беше".

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн бе водач на листата на ДПС-Ново начало. Той заяви, че ще запази поста си на градоначалник, съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR Теодор Лазaров.

Все още няма окончателни данни за избирателната активност в област Кърджали. Самият изборен ден премина спокойно, но бе съпътстван от сигнали за нарушения и изборен туризъм. Изборният ден приключи малко след 20 часа вчера.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
uha
преди 29 минути
До първия коментар: Ами повече харесват Иван Вазов и Пенчо Славейков на портрет. И Портретът да е на банкнота... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 41 минути
Цинизъм. Защо си мислите, че някой ви вярва, че привържениците на ДПС харесват повече Момчето ? Сигнализирай за неуместен коментар