fallback

Когато изборният ден се превърне в преживяване за цял живот (+ВИДЕО)

Организацията в залата улесни представителите на СИК

28.10.2024 | 08:17 Автор: Тодор Петров

Секционните избирателни комисии в София предадоха протоколите си от изборите в неделя, 27 октомври, в "Арена София", където се помещават 23 и 25 МИР.

Спокойно и без инциденти премина изборната нощ. Точно в 05:30 часа бе приет последният протокол от последната СИК. Поставен е нов рекорд за предаване и приемане на изборите книжа. 

Минути след 7:00 часа тази сутрин залата бе заключена, а вътре от РИК и Информационно обслужване сумират данните. И този път не липсват грешки в протоколите.

Сред първите предали изборните си книжа бяха от 11-а секция в Студентски град. Организацията в залата улесни представителите на секционните избирателни комисии. 

"Повечето бяха доволни от бързото и безгрешно попълване на протоколите", заяви председателят на 23-РИК Полина Витанова.

Някои описаха изборния ден като преживяване за цял живот. А за да не допуснат най-масовата грешка - сумирането на броя на хартиените бюлетини и отрязъците от машинното гласуване, по-младите са се доверили на по-опитните в секцията си. 

Имаше и недоволни, но този път заради транспорта на прибиране. Все пак проблемът беше решен бързо и след 20-часов работен ден, от секциите нощуваха не в залата, а по домовете си.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Избори 2024
fallback