Избори 2024: Да предпочетеш плажуването пред гласуването (ОБОБЩЕНО ВИДЕО)

В "Столипиново" търпеливи избиратели чакаха час през секциите, за да дадат своя вот

27.10.2024 | 21:36 Редактор:

Приключиха седмите поредни избори за парламент през последните 3 години. Изборният ден в София започна по план, но не и без проблеми. В 23 МИР пет машини отпечатали празни бюлетини, затова там гражданите гласуваха само с хартия. 

В някои секции отчетоха и интересни ситуации, които не са описани в методическите указания.

"Гласоподавател влезе да гласува и недоволен от вота или от избора си скъса си бюлетината, взе си я и излезе на бърз ход. Сега тази бюлетина трябва да я сглобим и да я опишем", каза председателят на СИК Мартин Мавров.

Без отвлечени бюлетини, но с опашки пред секциите премина гласуването в Пловдив град и областта. Пред секциите в район "Централен" и "Столипиново" гласоподавателите се наложи да чакат близо час, за да стигнат до урната. 

Бургаско

В Созопол в една от секциите в местността Буджака гласуваха предимно хора с ваканционни имоти в курорта. Тези, които обаче са дошли на море през уикенда, пропуснаха вота. 

"Ние дойдохме заради морето и няма да успеем да се приберем до София, така днес ще се отдадем на почивка", каза Янко Димитров.

Благоевград

В 567 секции гласуват днес жителите в първи МИР-Благоевград. В една от секциите в Сандански машината е разпечатала празни бюлетини, затова е преминато към гласуване само с хартия. Районната избирателна комисия отчита проблеми в съставите на секционните комисии.

Велико Търново

Шестима членове на комисии не са се явили в област Велико Търново. Въпреки това изборният ден започна нормално във всички 416 секции. За хората там основен приоритет са по-високите доходи.

Вижте повече в репортажа.