Звезден избирател разчупи скуката по време на вота в Париж

Изпълних гражданския си дълг към Родината, заяви футболната легенда Христо Стоичков

27.10.2024 | 18:40 Редактор:
Обичайно най-много са избирателите в Париж, Ница и Лион.
Обичайно най-много са избирателите в Париж, Ница и Лион.

Изборният ден в Париж преминава без струпване пред посолството ни, но притокът на гласоподаватели е постоянен. Вотът преминава спокойно и с настроение.

За него допринесе и Христо Стоичков, който беше сред гласуващите. Футболната звезда е в Париж за участието си в церемонията за връчването на Златната топка.

Секциите в Париж са три, в две от тях се гласува и с машина. За страната те са общо 17, като освен досега съществувалите, са открити още две - в Маринян, близо до Марсилия, и в малкото градче Бокузе, в района на Нант. 

"Отново в любимия Париж! Изпълних гражданския си дълг към Родината и съм в очакване да видя новия кавалер на "Златната топка", която преди 30 години имах честта тук да получа! А преди два месеца отново тук аплодирах нашите олимпийци! Обичам Париж!", написа Стоичков в Instagram и приложи снимка от изборната секция във френската столица.

Обичайно най-много са избирателите в Париж, Ница и Лион, където те гласуват в новото генерално консулство на страната ни. Вотът ще приключи в 20:00 ч. местно време. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)