fallback

Председател на СИК разпечата урна и извади хартиена бюлетина във Велико Търново

"Забравихме да му откъснем отрязъка", обясни Борислав Караиванов

27.10.2024 | 16:22 Автор: Беатрис Младжова

Председател на избирателна секция в основното училище "Бачо Киро" във Велико Търново разпечата урната, за да извади хартиена бюлетина. Причината е, че е бил откъснат отрязъка от нея.

Това става пред погледите на всички членове на 43-та секция. Председателят отворил урната, откъснал отрязъка и върнал бюлетината обратно, след това е подаден сигнал в РИК. Случаят се разиграл в началото на изборния ден, около 7:05 часа. От Районната избирателна комисия предупредили председателя на секцията, че няма право да отваря урната. 

"Сутринта първият човек, който дойде в 7 и 1-2 минути. Забравихме да му откъснем отрязъка малкия, който трябваше да му откъснем и пусна бюлетината в присъствието на всички членове и той стоеше до нас, решихме в нарушение да отворим кутията. Отворихме и всичко беше наред. Това беше първи избирател, с хартиена бюлетина, той си присъстваше на това нещо. Обадиха ми се, казаха ми, че не трябва да го правя това нещо, защото е забранено по принцип, но предполага, че не сме направили нещо, което да опорочим изборния ден", заяви председателят на 43 СИК във Велико Търново Борислав Караиванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Избори 2024
fallback