За каква България гласуваха водещите политици (+ВИДЕО)

Ще успеят ли да се договорят стабилно управление

27.10.2024 | 13:00 Редактор:

Още рано сутринта служебният министър-председател отиде до изборната секция с надежда това да е за последно в следващите 4 години. 

"Дотегна на всички, най-вече на избирателите. Правителство, което да спазва законите и да се ръководи от интересите на народа", посочи Димитър Главчев.

Бойко Борисов избра да гласува с хартиена бюлетина и с призив към избирателите. 

"Нека хората да излязат да гласуват. Слънчево е, теренът е отличен за игра. Както казваха: тревата е тучна и сочна, пазете се от Гунди в последните секунди", каза председателят на ГЕРБ . 

Кирил Петков гласува за повече социални придобивки.

"Повишаване на доходите, пенсиите, младите семейства да имат шанс да си отглеждат децата у нас", подчерта съпредседателят на ПП.

Костадин Костадинов гласува за по-силна България. 

"Ако трябва да говорим директно за нас, трябва да гледаме на България като на една голяма държава. Ще ви припомня една стара максима - няма големи и малки държави, има големи и малки държавници", настоя лидерът на "Възраждане".

Делян Пеевски избра да даде гласа си от родопското село Бабяк, а там беше посрещнат с питка и вълнени терлици. Ахмед Доган предпочете да не говори за вътрешнопартийните проблеми. 

Атанас Зафиров от БСП избра хартиената бюлетина - за да нямало манипулации. Ивайло Вълчев от ИТН даде гласа си за работещо правителство.

Дали политиците ще успеят да се договорят стабилно управление - предстои да се разбере в следващите дни.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR