fallback

Десетки сигнали за проблеми с машините в Хасковско

Повечето хора предпочитат хартиената бюлетина

27.10.2024 | 12:45 Автор: Вяра Димова

Не без проблеми започна изборният 27 октомври. Машините на някои места не сработиха. В Пазарджик три секционни комисии прекратиха гласуването с машини, в Стара Загора 20 са сигналите за проблем с машините. Такива имаше и във Враца. А в Хасково още след началото на изборния ден в една от секциите имаше проблем с машините.

По-малко от час след началото на изборния ден машината в секция 79 в Клуба на инвалида в Хасково отказа да работи. Тук освен жители на квартала, гласуват и хора с увреждания.

"Първите 10 човека успяха да гласуват с машината, но после останалите, които дойдоха и искаха да гласуват с машина, не успяха. Тя пуска само звуков сигнал и не отпечатва бюлетината. Обадихме се на техник, дойде, помъчи се, но не успя да я оправи", каза председателят на РИК 79 Лидия Димова.

Проблемът с устройството не създаде недоволство сред избирателите. Повечето от тях предпочитат хартиената бюлетина. 

"С хартия гласувам, защото тук не работи. Щях да си гласувам с хартия и без това", сподели Иванка Миланова.

Десетки са сигналите, постъпили в Районната избирателна комисия (РИК) за проблеми с машините. Към 10 ч. тази сутрин, освен секцията в Хасково, две други в Димитровград също преустановиха напълно вота с устройствата.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от Избори 2024
fallback