Атанас Зафиров: Гласувах, за да върнем държавата на хората

България се намира в тежка криза, подчерта председателят на коалиция "БСП-Обединена левица"

27.10.2024 | 12:16 Редактор:
Зафиров очерта приоритетите пред лявото обединение.
Зафиров очерта приоритетите пред лявото обединение.

"Гласувах, за да върнем държавата на хората. Гласувах, защото трябва ясно да кажем на българските граждани, че всеки глас е важен и всеки трябва да упражни това свое право, за да не позволява друг да управлява вместо него. Гласувах, защото България се намира в тежка криза – икономическа, политическа, социална, морална – и е време за решения. Време е да построим една по-различна България и да дадем нова надежда на хората", заяви председателят на коалиция "БСП-Обединена левица" Атанас Зафиров пред медии.

"Гласувах за коалицията, която показа, че във време на държавен разпад и духовна нищета, може да има и по-различен модел на поведение – на консолидация, на надграждане и на даване на реална алтернатива на гражданите", допълни той.

На въпрос за възможни коалиционни партньори след изборите, Зафиров посочи, че ще може да отговори, когато станат ясни резултатите от вота и след като се допита до колективните органи на лявото обединение – партийни и колективни.

Припомняйки, че именно от БСП се е зародила идеята за експертно правителство с равноотдалечен премиер, Атанас Зафиров смята, че това може да бъде работеща формула, стига резултатите от изборите да го потвърдят.