Николай Денков: Негласуващите българи дават бонус на купения вот

Мислете кой може, а не кой приказва за съставяне на правителство, призова бившият премиер

27.10.2024 | 11:56 Редактор:
Николай Денков упражни правото си на глас.
Николай Денков упражни правото си на глас.

Доста хора са на мнение, че като не гласуват, наказват политиците. Всъщност, е точно обратното – като не гласуват, хората дават безплатен бонус на тези, които купуват гласове, т.е. тези, които открадват техния вот. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ, след като упражни правото си на вот.

Той подчерта, че няма смисъл да се обсъждат въпроси, свързани с това дали ще има правителство, преди да са излезли резултатите, защото "само ще гадаем".

"Досега в трудни условия само една партия и коалиция е успявала през последните избори да направи правителство, така че когато гласувате, мислете кой може, а не кой приказва за съставяне на правителство", каза Денков и уточни, че предварителни разговори не са водени.

Бившият премиер посочи, че има най-различни социологически проучвания, но това, което очаква, е хората да отидат и да гласува, пише БГНЕС.

"Както се казва – глас народен, глас Божи. Аз вярвам, че хората в България са разумни, те имат практически усет за това какво е важна за тях, така че в края на краищата ще намерим правия път", подчерта Денков

Снимка: БГНЕС