fallback

Инфлуенсърът Зико, младите и политиката: "Дори да се изложат, пак се мислят за готини"

Някои пълнолетни дори не знаят колко са депутатите в парламента

27.10.2024 | 10:37 Автор: Елеонора Танева

Една трета от гражданите, които отбелязват "Не подкрепям никого", се оказва, че са млади хора. Това показват социологическите проучвания.

Дали те не припознават изразител на своите интереси сред кандидатите или са апатични към политическите процеси в страната - опитахме да разберем чрез експеримент. Виолета Манчева и известният инфлуенсър Венцислав Василев - Зико, който редовно изпитва младежи по улиците, този път зададоха основни въпроси, като например: колко депутати има в Народното събрание, за какво гласуваме. 

Венцислав Василев-Зико стана известен най-вече сред младите, със своите видеоклипове, в които тества знанията на младежите по улиците. Той е студент, на 24 години, а за тийнейджърите е звезда, но… и най-големият им страх по време на разходка. 

"Виждам срам, но в момента, в който правя самото видео, тях не ги интересува, мислят, че са готини и като излезе материалът и видят, че са се изложили, започва писане – моля те свали го, изложих се – но моралните ценности са занижени и дори и да се изложат – пак мислят, че са готини. Доста започнаха да се извращават младите, гледат всичко в социалните мрежи, водят се сляпо по тенденции и заради това се опитвам да показвам проблемите в обществото с моите интервюта", разказа Венцислав Василев. 

Пред камера на Bulgaria ON AIR той изпита младите, които вече имат право на глас, какво знаят за функциите и структурата на Народното събрание. 

Младо момче казва, че не знае за опцията "Не подкрепям никого", а също така се оказа, че не знае и датата на предсрочните избори. 

Младо момиче споделя, че няма да гласува. С мотива: "Не смятам, че има нужда".

Друг младеж пък е решил да гласува, след като вече има право като пълнолетен гражданин. Оказа се обаче, че дори не знае колко са депутатите в Народното събрание. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

fallback
Още от Избори 2024
fallback