fallback

PR експерт: Когато през цялата си кампания сочиш врага, е трудно да се разберете

Проблемът на политическата класа е, че се счита над българския народ, каза Диана Дамянова

25.10.2024 | 15:00 Автор: Беатрис Младжова

Компромисът е въпрос на оцеляване на партиите. Докато ГЕРБ, ако отново не направи правителство, може да загуби съществена част от себе си, при ПП-ДБ загубата вече ще бъде фатална. Ще бъде необходимо много повече от ПП-ДБ и ГЕРБ. Те трябва да направят това, което не направиха когато направиха сглобката. Българският народ не се излъга, а ги изостави. Ако имаш сила и воля да промениш цялата Конституция на страната, то трябва да имаш сила и воля да промениш тези закони, които са под Конституцията. Сега би трябвало да се седне на чисто. Проблемът на политическата класа е, че се счита над българския народ, а е в пъти под него. Това каза PR експертът Диана Дамянова в "Денят ON AIR".

По думите ѝ тонът между политическите сили е смекчен.

"Министър-председателят трябва да бъде такъв, каквато програма му направят. Ако постигнат дясна програма, тогава трябва да бъде десен. Не могат да внушат на този човек собствената си програма. Властовата криза идва, тези власти стават все по-нелегитимни. Когато правиш кампания, в която посочваш врага, е трудно после да седнеш с него да се разбереш. Смекчиха тона и Борисов, и Петков. Има пуснати мостове, въпросът е дали този път ще бъдат изиграни легитимно", допълни Дамянова за Bulgaria ON AIR.

Имаме експерти на високо ниво

Според нея бизнес сферата не е най-добрият източник на политическа фигура.

"В България има висши европейски специалисти на много високо ниво. Имаме достатъчно качествени личности, които ако припознаят обща програма, биха могли да я изпълняват. ПП-ДБ направи нова крачка в тази посока. Вече не изискват този министър-председател да изпълни тяхната програма, а някаква общопостигната програма. Не знам как са текли едно време разговорите за сглобката, но явно ПП-ДБ са доста отстъпчиви по време на преговори. Би трябвало фактът, че "Възраждане" се подава толкова високо над логичната бариера да бъде един от мобилизиращите фактори. Следващите избори ще бъдат с още по-ниска активност", коментира гостът.

В кампаниите не трябва да се правят антикампании, категорична е Дамянова.

"Дори простички неща, които повтаряме на политиците, те продължават да ги правят. Напълно възможно е да се направи конструкция, която да заобиколи двете ДПС-та, но не трябва да бъде конструкцията каквато е сега в момента - коалицията "анти Пеевски", посочи PR експертът.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Избори 2024
fallback