Изборен маратон в ефира на Bulgaria ON AIR - няколко студиа и нетрадиционни гости

Първи зрителите ще посрещнат Мария Константинова и Виктор Дремсизов

25.10.2024 | 19:23 Редактор:

Специалната изборна програма на Bulgaria ON AIR ще обхване целия ден, като зрителите ще имат възможност да проследят случващото се в реално време както чрез ефира на телевизията, така и през различните дигитални канали на медията - над 9 часа жив ефир.

Изборният маратон ще започне в 9:30 сутринта. Първи зрителите ще посрещнат Мария Константинова и Виктор Дремсизов.

"Залагаме на темите, които сякаш останаха в периферията на предизборната кампания - това са Шенген и Еврозоната, с тези теми ще започнем", призна Мария.

"Ще направим един по- различен прочит. Ще търсим профила на избирателите и на негласуващите. Младите какво ги мотивира, защо не гласуват или пък защо отиват до урните. Този път заложихме и на по-нетрадиционното - инфлуенсърите, социалните медии", поясни Дремсизов.

"Няма как да преминем и без спортни личности, тъй като сме в един предизборен маратон седми по ред път отиваме на избори", добави Мария Константинова.

Димитър Абрашев и Калина Донкова влизат в студиото в часовете преди обявяването на изборните резултати.

"От към гости и събеседници сме подбрали доста нетрадиционен типаж хора, които могат да говорят за изборите и да правят паралели между политическите избори и изборите в много други сфери", разкри Абрашев.

"Искаме да се опитаме да разберем какво имат да кажат хората на политиците. Избирателят е важен, ние всички сме избиратели и това да гласуваме определя всъщност много неща колкото и да не ни се вярва вече", коментира Калина.

А кулминацията на над 9-часовия жив ефир е след централната емисия новини във вечерното студио с водещ на Ганиела Ангелова.

"Водещи специалисти ще коментират основните теми, ще има преки включвания от страната и чужбина, а във времето след 19 часа очаквайте първи да разберете изборните резултати", каза тя.

Вижте повече в репортажа.