fallback

Разкриха схема за продажба на наркотици с QR код в Telegram

МВР обяви, че в Бургас има най-много сигнали за купуване на гласове

25.10.2024 | 13:31 Автор: Беатрис Младжова

В последния ден от предизборната кампания - поредна акция "купен вот". Няколко квартала в Бургас осъмнаха с претърсвания от полиция и жандармерия. Четирима са задържани. 

Рано сутринта полицията влезе в ромския квартал "Победа", където беше арестувана жена за разпространение на така наречения "друсан чай". В хода на операцията беше установена и нова схема за продажба на наркотици. 

"Когато купувач отиде да си получи стоката, получава това талонче, на което има QR код. Регистрира се по този начин и влиза в Telegram канала, където са всички, които търсят", заяви началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР – Бургас комисар Марин Димитров.

Щателни проверки преди вота в неделя

Преди дни МВР обяви, че в област Бургас има най-много сигнали за купуване на гласове. Полицията ги проверява, включително и лицата в публично разпространения списък на търговци на гласове. 

"Доказването на конкретната дейност, дали тя е престъпна, става на по-късен етап и е много рано да се говори, когато едно лице е задържано, дали той е извършител на престъпление", допълни Димитров.

До момента постъпилите сигнали за търговия с вот в Бургаско са 89. Има задържани 21 лица, образувани са 18 досъдебни производства. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

fallback
Още от Избори 2024
fallback