Bulgaria ON AIR предлага на зрителите разнообразна програма в изборния ден

Ще информираме от сутринта до вечерта, посочиха репортерите Благовест Илиев и Анелия Джамбазка

25.10.2024 | 12:09 Редактор:

В неделя са седмите извънредни парламентарни избори.

"Bulgaria ON AIR този път ще предложи нещо по-различно на нашите зрители като програма. Много ни е богата програмата. В 9:30 часа ще започне сутрешната ни програма. Ще имаме и сутрешни новини в 9:30 ч. и в 11:30 ч. с водещ Кристина Цветкова. След това по традиция нашите новини ще бъдат в 13:30 ч., 15:30 ч., 18:30 ч. и 21:30 ч. Между емисиите Калина Донкова и Димитър Абрашев ще имат удължено предаване - "Директно". Ганиела Ангелова в 19:00 ч. поема щафетата с интересни гости в очакване на първите резултати", каза продуцентът и репортер в "Новините ON AIR" Благовест Илиев в "България сутрин".

Репортерът Анелия Джамбазка от сутринта до вечерта ще информира зрителите на Bulgaria ON AIR за избирателната активност от Централната избирателна комисия (ЦИК).

"Ще ги информираме и ако има сигнали за нарушения. Надяваме се да не чуем за преобладаващо купуване на гласове", посочи Джамбазка.

С машинното гласуваме броенето е по-бързо

Тя подчерта, че работата на терен е изключително отговорна, защото проследява процеса от самото начало. Ще има включвания и на други репортери, които ще следят къде ще гласуват политическите лидери. Имаме кореспонденти и в страната, които ще дават допълнителна информация за предизборни нарушения. През целия ден ще следим не само какво се случва у нас, а и в чужбина. Нашите сънародници зад граница, които гласуват, не са малко. Открити са 719 секции в 57 страни.

"Районната избирателна комисия е подготвила всичко необходимо за това да се случи много бързо предаването на изборните книжа. С машинното гласуваме броенето става много по-лесно. Грешките в протоколите се поправят на място", добави Илиев.

Първите изборни резултати ще бъдат представени в 20:00 часа от водещия Петя Картикова.

Гледайте целия разговор във видеото.