Стоян Михалев: Не виждам вариант Борисов да е премиер

Нужни са ни надпартийни номинации, между които да изберем един, заяви кандидатът за депутат

24.10.2024 | 21:08 Редактор:

ПП-ДБ няма да направи компромис и да участва в управление, в което е ДПС на Делян Пеевски. Това заяви кандидатът за депутат от ПП-ДБ Стоян Михалев. 

"Нужен ни е надпартиен премиер, никой не може да ме убеди, че в България няма хора, които не отговарят на този профил. Разговорът трябва е по обратния път - имаме ли съгласие, че трябва правителство, което да реши дълбоката криза. Защо трябва да е някой конкретен кандидат за премиер, не може ли да се предложат няколко такива фигури и тази, която е най-консенсусна - той да бъде", коментира Михалев в студиото на "Денят ON AIR".

Няма значение с чий мандат ще е правителството, важно е да е надпартийно

Той подчерта, че е най-важно кандидатът за премиер да е човек, равноотдалечен от всички и не да има само едни кандидат, предложен примерно от ПП-ДБ. 

"Идеята е да се предложат няколко такива фигури. Ние не държим това да се случи с наш мандат, може да се случи и с първия мандат. Това трябва да е антикорупционно реформаторско правителство. Може би няма да са достатъчни два политически субекта, дори и да не са, това не означава, че този разговор не може да се проведе", убеден е кандидатът за депутат.

В ефира на Bulgaria ON AIR той посочи, че е важно номинираният за премиер да може да предложи хора, които да са неговият кабинет.

"Аз не виждам вариант Борисов да е премиер. А за Росен Желязков - категорично не трябва да е политическа фигура, от която и да е партия. Трябва ни реформаторско програмно правителство с конкретни дати - кога променяме шефовете на служби, ВСС, регулаторите. Когато има равноотдалечен премиер и програма - ще работим за това", добави Стоян Михалев.

Гледайте целия разговор във видеото.