Велизар Енчев: ГЕРБ управлява служебното правителство

"Сред основните приоритети за "БСП - Обединена левица" е и здравеопазването:, посочи кандидатът за депутат

24.10.2024 | 20:53 Редактор:

На тези избори най-после ще започне възходът на лявото. Това обединение рано или късно трябваше да се случи. Сигурен съм, че ще докажем, че обединението прави силата. Навсякъде ни посрещат с ентусиазъм. Настроенията на терен говорят за изключителна динамика и изключително ориентиране към лявото. Сегашното управление на служебното правителство е на партия ГЕРБ. В момента ни управлява партия ГЕРБ с премиер от партията на Бойко Борисов. Това коментира кандидатът за депутат от "БСП - Обединена левица" Велизар Енчев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му лявото на европейско ниво е в упадък, който се дължи на партията на европейските социалисти, които "съсипаха икономически Европа".

"Българската енергетика ще бъде превърната в руини, ако отново ни управлява правителство на сглобката. Главната вина за "Зелената сделка" може да се хвърли на сглобката", каза още Енчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него е нужно предоговаряне на "Зелената сделка" по модела на Полша, която ще удължи живота на своите централи.

"Ако не беше се намесила БСП, битовите потребители щяха да излязат на енергийния пазар. ЕК не е поставила срок за влизането на свободния пазар. БСП отложи либерализацията на цените за битовите потребители. Гарантираме, че отново ще поставим този въпрос", добави кандидатът за депутат.

Необходими са промени в здравеопазването

Той подчерта, че сред основните приоритети на "БСП - Обединена левица" е и здравеопазването - възстановяването на болничните заведения.

"БСП предлага осъвременяване на пенсионната система. За парламента хората от третата възраст и техните проблеми са последна грижа", отбеляза Енчев.

На въпрос има ли как да се спре източването на Здравната каса, той отговори, че с частните болници, които "вече са повече от държавните", нещата стигат границите на безнадеждността.

"Не може частната болница да получава същата субсидия, каквато държавната. Транспортът и болничните заведения трябва да са 100% грижа на държавата", посочи кандидатът за депутат.

Гледайте целия разговор във видеото.