Джевдет Чакъров: Запалиха базата на Себахатин Халил в опит да ни сплашат

Демокрацията не може да бъде унищожена с огън и насилие, пише в неговата позиция

24.10.2024 | 14:00 Редактор:
Този и други случаи са атака срещу свободата и демокрацията, смята той.
Този и други случаи са атака срещу свободата и демокрацията, смята той.

"С огромно възмущение и безпокойство се обръщам към вас по повод безпрецедентния и варварски акт на насилие, извършен от нашите политически опоненти – запалването на базата на Себахатин Халил", пише председателят на ДПС от фракцията около Ахмед Доган - Джевдет Чакъров, в изявление до медиите.

По думите му има опит за сплашване на партията.

"Този случай и други подобни случаи са не само атака срещу "Алианс за права и свободи", но и срещу свободата, демокрацията и правото на всеки гражданин да изрази своето мнение и да подкрепи онези, които смята за достойни", допълни Чакъров.

"Опитват се да ни сплашат, да ни накарат да се поддадем на страха и омразата, но ние сме силни и решителни. Демокрацията не може да бъде унищожена с огън и насилие. Нека не забравяме, че нашата сила е в нашето единство и в нашето убеждение, че справедливостта и истината винаги ще надделеят", настоя той.

Чакъров призова гражданите да гласуват на изборите на 27 октомври.

"Призовавам ви да не позволявате страхът да ви контролира. Важно е сега, повече от всякога, да излезем и да покажем, че не се поддаваме на терор. Гласът на всеки един от нас има значение. Излезте и гласувайте! Покажете, че нашата вяра в свободата и правото на избор е по-силна от всякакви опити за потискане и сплашване", пише още в изявлението му.

"Нека заедно да отстоим правото си да живеем в една по-справедлива и демократична страна. Вашият глас е вашата сила. Не им позволявайте да го заглушат", подчертава Чакъров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)