Димитър Главчев: Хората очакват финалните надписи на "Игра на избори"

Всички искаме да бъде сформирано редовно правителство, каза служебният премиер

23.10.2024 | 11:56 Редактор:

Служебният министър-председател Димитър Главчев коментира политическата обстановка у нас броени дни преди изборите. Той направи това в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

"Хората очакват финалните надписи на сериала "Игра на избори". Всички искаме да бъде сформирано редовно правителство - стабилно, такова, което да може да решава въпросите на българските граждани с необходимата политическа подкрепа", заяви Главчев.

Служебният премиер призова гражданите да гласуват в неделя.

"Насочили сме вниманието си в пъти в мерките, които се взимат и по отношение на купения вот и по отношение на машините, така че призовавам гражданите да гласуват масово, тъй като дори да има някакъв опит за купен вот, масовото гласуване ще ги елиминира. По-добре да има масово гласуване с голям процент на активност, за да има и по-голяма представителност", каза още той.

Движението по време на вота

Главчев коментира и отвореното в неделя движение по бул. "България" при детелината с Околовръстното шосе. 

"Пуснахме в неделя движението. Просто не е поставена една рамка, която служи да регулира височината на камионите, минаващи през участъка. Дали сме срок на общината да отстрани и тази нередност", посочи Главчев.

По думите му оглавяваните от него служебни кабинети са съкратили сроковете за почистване на терена на Националната детска болница, като тя ще е окончателно готова през 2028 г.

"Със 70% е намалял натискът по границите от нелегалната миграция, което означава повече от три пъти по-малко спрямо миналата година - под 50 хил. са сега опитите за нелегално пресичане на границата, а задържаните са два пъти повече", отчете още премиерът.


2
2 rate up comment rate down comment 0
вън паяците от мрежи
преди 2 дни
Не, г-н Главчев! Хората очакват реални промени в изборната система, ограничаване привилегиите на партиите и адекватно реално правосъдие в България! А сега, същите които ни ограбват вече над 30 години, ще ни предлагат нова СГЛОБКА! И стария главен прокурор.....Партиите са се превърнали в ОПГ за присвояване на обществените средства! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 дни
Кой му каза на Главчев, че искаме правителство? Не желае да понесе отговорността за това, което предстои да му наредят да направи ли? Много страхлив наш Главчо. Сигнализирай за неуместен коментар