Иван Панайотов посочи червените граници, които БСП няма да премине в 51-ото НС

Левицата много разчита на младите хора, каза кандидатът за депутат

22.10.2024 | 20:36 Редактор:

На какво се дължи електоралната апатия и ще повиши ли резултатът си БСП с широкото ляво обединение? 

"Нашата кампания е доста насочена към терен, към хората. Забелязваме, че хората приемат добре широкото обединение и това, че виждат все повече млади, както и нашата листа, която е с най-много млади в момента и аз - един от най-младите в момента от кандидатите. Нито един от младите не би прекрачил своя праг на гнусливост и не би седнал на маса с Бойко Борисов или с Делян Пеевски. Време е да направим някакви промени, за да имаме някакво бъдеще ние, младите в България", заяви кандидат-депутатът от "БСП - Обединена левица" Иван Панайотов в "Денят ON AIR".

По думите му решението е твърдо - партията не е нито с Бойко Борисов, нито с Делян Пеевски.

"Смятаме, че ДПС-тата дали са две, дали е едно - решенията са взети. Експертният кабинет е нещо, което трябва да се вземе предвид с цялата партия. Не може да се реши от един човек. Имаме експертите в средите, които биха решили какво правителство бихме подкрепили. Имаме 100 точки за ускорено развитие на България, които смятаме да следваме. Това е нашата визия за България, това са нашите червени граници и неща, към които ще се стремим", допълни Панайотов за Bulgaria ON AIR.

Нужни са млади хора на земеделския сектор

Хората все повече искат да вярват и да бъдат обнадеждени, посочи кандидат-депутатът.

"Аз съм в средата на ветеринарната медицина - забелязваме как земеделието, животновъдството, аграрният сектор в България страда. За последните 30-35 г. е сринат до нива, в които храната влиза от чужбина. Това са храни, които се отразяват на здравето и джоба ни. Все повече животновъдите и хората в аграрния сектор са готови да протестират, както беше и доскоро в "украинските помощи". Допреди 2 седмици хората бяха готови да излязат на протест, защото бяха излъгани. Не бяха уведомени, че парите няма да постъпят на 30 септември. Този сектор има нужда и от млади хора, което е това, зад което заставаме", коментира гостът.

Време е за решения за една различна България, категоричен е Панайотов.

"Парите могат да дойдат като се спрат всички течове в България и като обложим нужните сфери с данъците, които трябва да бъдат давани на държавата. Няма как ние, като хора, да плащане 10% и банките също да плащат 10% с 3 млрд. лв. печалба. Младите сме тук, време е да покажем, че не сме мит", поясни той.

Гледайте целия разговор във видеото.