Тодор Байчев: Държавността се разпада, хората са обърнали гръб на системата

"Правителство с Бойко Борисов е невъзможно", заяви кандидат-депутатът от "БСП – Обединена левица"

21.10.2024 | 20:15 Редактор:

Хората са изморени от честите избори и са изгубили доверие в политическата система. Това заяви кандидатът за депутат от "БСП – Обединена левица" Тодор Байчев в студиото на предаването "Денят ON AIR".

"Хората са обърнали гръб на системата. Има разпад на държавността. Хората вече не вярват нито в правосъдието, нито в МВР, нито в образованието. Те считат, че трябва да се стиснат очи и ръце, за да има правителство с няколко приоритета", каза той за Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали БСП би влязла в коалиция с ГЕРБ, гостът отбеляза, че правителство без ГЕРБ трудно може да бъде сформирано. Въпреки това, Байчев е категоричен, че съставянето на правителство с участието на Бойко Борисов е невъзможно. Според него кабинетът трябва да се основава на конкретни политики и да няма слаби звена.

Байчев смята, че е необходимо правителство с хоризонт от една до максимум две години, което да се концентрира върху жизненоважни въпроси за запазването на държавността.

По отношение на слуховете, че Сергей Станишев може да бъде предложен за премиер в програмно правителство, политикът не потвърди тази възможност. Той поясни, че решението трябва да бъде взето от Националния съвет на БСП и не е сигурен дали самият Станишев би приел такава роля. 

"Най-важното е да имаме доверие в човека, който ще проведе политиките, за които ще бъде подкрепен", категоричен бе Байчев.

Гледайте целия разговор във видеото.